Derfor er tjenesterne blokeret

Domstolene har dømt en række digitale tjenester ulovlige, og derfor er de blevet blokeret af alle danske internetudbydere. Her finder du de lovlige tjenester, som du kan bruge i stedet for.

De danske domstole har dømt en mindre række hjemmesider med digital kultur ulovlige, og derfor er de blevet blokeret. Nu hjælper Share With Care med at vise vej til de andre tjenester, som du kan bruge i stedet for.

 

Hvis du har mødt Share With Care på en blokeret hjemmeside, er det altså, fordi siden er blevet dømt ulovlig af domstolene, og internetudbyderne er blevet pålagt at lave en blokering af siden. Vi har lavet en liste med en masse digitale tjenester, som du kan være sikker på er lovlige - dvs. at de har lavet aftaler med de rettighedsejere, producenter og kunstnere, der står bag de produkter, som tjenesterne tilbyder.

 

Gå direkte til listen.

 

Her på siden kan du også finde svar på de mest almindelige spørgsmål om blokeringer.

 

Hvad er en blokering?

Når en dansk domstol har pålagt internetudbyderne at blokere for adgangen til en hjemmeside med ulovligt indhold, sørger internetudbyderne for, at al internettrafikken hen til siden bliver blokeret.

 

Det foregår ved hjælp af en såkaldt DNS-blokering. En DNS-blokering medfører, at man ikke længere kan komme ind på hjemmesiden bag et domænenavn fra internetudbydernes net og servere.

 

I stedet for bliver man præsenteret for en kort infotekst, som forklarer, at hjemmesiden er blokeret, fordi den indeholder ulovligt indhold, og teksten henviser til tjenester med lovligt indhold.

 

Internetudbyderne registrerer ikke, hvem der prøver at komme ind på blokerede hjemmesider.

 

Hvorfor en blokering?

Hjemmesider bliver blokeret, når der er en dansk domstol, som pålægger internetudbyderne at blokere for dem. Domstolene i Danmark har dømt flere sider ulovlige på baggrund af retssager, og derfor bliver siderne blokeret af alle danske teleselskaber.

 

En tjeneste er ulovlig, når den udbyder film, tv, musik, spil eller litteratur uden at have lavet en aftale med de rettighedsejere, producenter og kunstnere, som står bag produkterne.

 

Liste over lovlige tjenester

Her på siden kan du finde en liste over de digitale tjenester, som tilbyder musik, film, tv, spil eller litteratur. Bruger du en tjeneste fra listen, kan du være sikker på, at den kunstner, du ser, læser eller lytter til, får betaling for sit arbejde.

 

Gå direkte til listen.

Hvem står bag share with care?

Kulturministeriet
RettighedsAlliancen
Teleindustrien
DI ITEK