De unge inspirerer kulturen

Det er et fælles ansvar at sikre en bæredygtig digital kultur. Derfor er det vigtigt, at brugere, branchefolk og kunstnere lytter til hinanden, mener en samlet telebranche.

Det er en samlet telebranche, som er gået sammen med Kulturministeriet og rettighedshaverne om Share With Care. Telebranchen er med i oplysningsindsatsen for at løfte det fælles ansvar: at sikre en bæredygtig digital kultur.

 

En del af indsatsen består af to camps og en finale, hvor en masse unge bidrager med deres tanker og input til, hvordan den digitale fremtid skal se ud, og hvordan ulovlig kopiering kan blive unødvendig i fremtiden.

 

Læs også: Fire finalister afgøre dysten om digital kultur

 

Jakob Willer fra Teleindustrien og Christian Hannibal fra DI ITEK har begge deltaget i de to første camps, og de har oplevet, hvordan de unge har udfordret det eksisterende, og hvordan de ser fremtiden.

 

Måske er frøene til nye digitale tjenester for musik, film og spil blevet sået på de to camps, mener repræsentanterne fra telebranchen. De unge har haft fokus på gennemsigtighed, ærlighed og bæredygtighed - samt, mest af alt, tilgængelighed for brugerne.

 

"De unge flytter grænser for, hvad der kan lade sig gøre. Både for sig selv, men måske især for os andre. Det er inspirerende og udfordrende, og det minder os om, at alle brancher må udvikle sig, hvis de vil overleve i den digitale tidsalder." fortæller Christian Hannibal, der er chefkonsulent i DI ITEK. 

Også Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien, har oplevet de unges energi og hørt deres idéer. "Det er tydeligt, at vi alle bliver meget inspirerede af vores snakke med de unge. Share With Care sætter fokus på, at vi skal lytte til brugerne og forsøge at indrette tjenester bedre, så de møder deres behov og ønsker. Hvis Share With Care kan bidrage til innovationen og forretningsudviklingen på kulturområdet, så har vi opnået rigtig meget," siger han.

 

Share With Care handler i høj grad om at samarbejde med de unge. Forfattere, musikere, skuespillere, iværksættere, it-specialister, rettighedshavere, folk fra telebranchen og mange andre har deltaget i de to camps for at lytte, blive inspireret og arbejde sammen med de unge om at skabe en bæredygtig digital kultur.

 

"Vi er spændte på, hvem af de unge der ender med at vinde finalen i dysten om den bedste idé. Men uanset hvad er der ingen tvivl om, at dansk kulturliv er den virkelige vinder ved at lytte til de unge," afslutter Christian Hannibal.

 

Læs også: Finalisterne er fundet!

 

Se præsentationer af finalisterne.

 

(Foto: Rasmus Degnbol)

Hvem står bag share with care?

Kulturministeriet
RettighedsAlliancen
Teleindustrien
DI ITEK