5 tip til din filmweekend

Denne weekend står især i CHP:DOX og dokumentarfilmenes tegn. Her viser vi vejen til fem gode digitale filmtjenester.

Hver fredag ønsker Share With Care god weekend med forslag til en række digitale kulturtjenester, hvor du kan gå på opdagelse i film, tv, musik, spil og litteratur – og finde gode oplevelser til din weekend.

 

Denne weekend står blandt andet i filmfestivalen CPH:DOX' tegn, og derfor vil vi se på nogle af mulighederne for at finde gode filmoplevelser. Det første, vi ser på, er en spritny filmtjeneste, hvor du kan streame danske dokumentarfilm.

 

DanishDox – stream danske dokumentarfilm

 

DanishDox er en helt ny video-on-demand-tjeneste, der har som målsætning at gøre danske dokumentarfilm tilgængelige for seere ikke bare i Danmark, men i hele verden. De vil give dokumentargenren sin helt egen platform, hvor publikum let kan få adgang til at se både nye og ældre film. Prøv tjenesten selv og se fx prisbelønnede film som "Ekspeditionen til Verdens Ende" og "The Human Scale".

 

Filmstriben – stream film med dit bibliotekskort

 

Filmstriben er et tilbud fra bibliotekerne, hvor du kan se kort-, dokumentar- og spillefilm over nettet. Med dit lånernummer kan du logge ind på Filmstribens hjemmeside og se tre film om måneden. Filmstriben har flere hundrede dokumentarfilm inden for mange forskellige temaer. Fx kan du se for nyligt afdøde Lou Reed opføre sit "Berlin" album live for første gang i 2006 eller den nye danske dokumentar "Blodets bånd".

Sofarækken – bibliotekernes betalingstjeneste

 

Og når du har set dine tre film på Filmstriben, men stadig er sulten efter mere, kan du besøge Sofarækken, hvor du kan streame videre. Sofarækken er bibliotekernes  egen betalingstjeneste, hvor du finder de samme film som på Filmstriben, men her kan du leje dem enkeltvis.

 

Indiemondo – uafhængige film fra hele verden

 

På Indiemondo kan du finde både nye og ældre film fra hele verden. Tjenesten har slået sig op på ikke at distribuere film fra store filmselskaber, men fokuserer i stedet på kvalitetsfilm fra uafhængige filmskabere. Fx kan du se den prisbelønnede dokumentar "How I became an elephant" om 14-årige Juliette, der rejser til Thailand for at redde mishandlede elefanter.

 

Voddler – stream, download og del film digitalt

 

På Voddler kan du købe og leje film fra tjenestens store katalog – det hedder LiveShelf. Men du kan også lægge film, du allerede ejer, ind på din konto, så du kan tage dem med dig. Og med Voddlers ViewShare-funktion kan du også dele filmene med dine venner. Så download Voddlers app til din computer, mobil eller tablet for at se og dele film på farten.

 

På vores liste over digitale tjenester kan du finde flere digitale filmtjenester. God digital kulturweekend!

Hvem står bag share with care?

Kulturministeriet
RettighedsAlliancen
Teleindustrien
DI ITEK