Bee Legal siden sejren

Vinderen af konkurrencen om at skabe bæredygtig digital kultur hedder Bee Legal. Her bliver fremtidsplanerne præsenteret.

Om 10 år går du som kulturforbruger rundt med en chip i din smartphone, armbåndsur eller Google Glasses, og chippen registrerer alt, hvad du spiller, ser og lytter til af computerspil, film og musik. Du mærker ikke noget – kun den kultur, som du nyder – men alle indtrykkene registreres i en database. Og ud fra de opsamlede data om dit forbrug fordeles betalingen direkte videre til kunstnerne, der har skabt værkerne.

 

Konceptet hedder Bee Legal. En teknologi, der usynligt registrerer kulturforbrug, uafhængig af, hvor det forbruges, og sender pengene direkte til kunstnere og producenter.

 

Se en kort videopræsentation af Bee Legal her.

 

Den 12. oktober 2013 var der finale i Share With Cares konkurrence om at finde løsninger til fremtidens digitale kulturforbrug. Bee Legal løb af med sejren – tildelt af dommerpanelet, som lagde vægt på, at Bee Legals koncept potentielt kunne have stor betydning for, hvordan vi kommer til at forbruge kulturprodukter i fremtiden.

 

Læs: Bee Legal har et revolutionerende potentiale

 

Vi har mødt Bee Legal til en snak om, hvordan det er gået siden sidst, da de løb af med sejren og en check på 20.000 kroner.

 

Hvad er der sket siden sidst?

"Vi har fortsat vores udvikling og snakket i gruppen på Facebook og Skype, hvor vi ping-ponger med hinanden. Vi ser bl.a. på at deltage i andre idékonkurrencer med konceptet og forsøger i det hele taget på at sprede budskabet og idéen så meget som muligt."

Med sejren fulgte 20.000 kroner, hvad er planerne for dem?

"Vi vil gerne etablere Bee Legal som et selskab, og det koster nogle penge. Og det resterende beløb vil vi gerne skyde ind i selskabet, så det fx kan bruges til teknologiudvikling, måske til en prototype, til en 'dims' eller et par Google Glasses, vi kan bruge i arbejdet med konceptet."

 

Hvad er planerne fremover?

"Vi er ikke i tvivl om, at det her vil ske, eller at der vil komme en lignende revolution på et eller andet tidspunkt. Det nuværende system er opfundet i en tid, som ikke var domineret af digitale løsninger, så det er et spørgsmål om, at nogen skal indse, at – hey – det her kan gøres på en anden måde."

 

"Vi ser ikke Bee Legal som noget, der er operativt og på gaden i morgen. Det er eksisterende teknologi, der ligger bag, men den er ikke bragt i anvendelse på denne måde endnu. Om ti år eller måske endnu længere fremme tror vi, der vil ske et brud, og der ser vi det her som en åbenlys mulighed for at løse problemerne."

 

Bee Legals fokus er lige nu på at promovere konceptet, og så håber de på at kunne skabe en prototype, der skal kunne fremvise, hvordan det vil kunne fungere i praksis. De arbejder videre med konceptet og forsøger at skabe kontakter til eventuelle partnere, der kan spille en rolle i at gøre deres idé til en realitet. Så hvis du kender nogen eller selv er interesseret, vil de gerne høre fra dig.

 

(Foto: Jack Fussel)

Hvem står bag share with care?

Kulturministeriet
RettighedsAlliancen
Teleindustrien
DI ITEK