5 tip til børnebøger

Hver fredag ønsker Share With Care god weekend med forslag til en række digitale kulturtjenester, hvor du kan gå på opdagelse i film, tv, musik, spil og litteratur – og finde oplevelser til din weekend.

Skal du finde bøger og gode historier til børnene til weekenden? Hvorfor ikke gå på opdagelse i de mange muligheder hjemme fra sofaen med din computer, tablet eller smartphone? I denne uge guider vi til digitale tjenester, hvor du kan finde børnebøger som e-bøger og lydbøger – både til børnene der selv kan læse, dig der skal læse højt og lydbøger, så børnene selv kan lytte.

 

Ebørnebøger.dk – e-bøger kun for børn

Skal du finde bøger til at læse højt for børnene i weekenden, en bog til dem der lige har lært at læse, eller er du måske selv i humør til en spændende historie, kan du hos ebørnebøger.dk finde et stort udvalg af børnebøger. Desuden har ebørnebøger.dk udviklet et unikt søgesystem, så man hurtigt og let kan sortere i titlerne og finde bøger, der passer til præcis den alder og det læsetrin, som læseren er på. Fx ’Lydbøger’ til de ’5-6 årige’, der bl.a. giver resultatet Ole Lund Kirkegaards klassiker ’Albert’, om den noget uartige, men alligevel sjove dreng.

 

Ereolen – e-bøger fra biblioteket til børn

På ereolen kan du søge efter e-bøger til børn og unge, som kan ’downlånes’ med dine lånerkortoplysninger til at læse på fx en tablet. Du kan låne billedbøger, som fx Morten Durrs bog om Erik, der maler sin hund og sig selv blå, ’Erik maler hunden blå’, eller letlæsning med Bo Skjoldborgs bøger ’Vild panik’, ’Vild flugt’ og ’Vild ferie’ om børnene Malte, Grit og Pi, der oplever en masse skøre ting med deres farfar. Eller Bølle Bob fortællinger af Gunnar Geertsen, hvor der er en lang række af bøger at give sig i kast med her.

 

 

 

EbogShoppen – download lydbøger og e-bøger til børn

Ebogshoppen har en sektion dedikeret til e-bøger til ’Børn & unge’. Her kan du finde alt fra billed- og pegebøger til de små om dyr, frugter, alfabetet og ’365 historier for børn’. Klassiske fortællinger som ’Alice i Eventyrland’ eller Bjarne Reuters bog til de lidt større børn om ’7.a’, der tager på lejrskole og oplever mystiske ting. Hos ebogshoppen kan du købe både e-bøger og lydbøger til download.

 

Liveboox – lej en e-bog til ungerne

Liveboox er en digital tjeneste, hvor du kan leje og købe både e-bøger og lydbøger enkeltvis. Liveboox har en sektion kaldet ’Mini’, hvor du kan finde et stort udvalg af børnebøger til gode priser. Fx flere af Kim Fupz Aakesons sjove fortællinger, bl.a. ’Didriksen Detektiverne’ med drengen Hannibal og hans talende hund Jerry, der også en kendt fra filmen med navnet ’Hannibal og Jerry’. Eller Peter Gotthardts spændende fantasyserie ’Elverdronningens børn’.

 

Gutenbog – børnebøger til gode priser

Gutenbog har slået sig op på at have e-bøger og lydbøger til billige priser. Find bl.a. ’Cirkeline på opdagelse’ og Flemming Quist Møllers ’Cykelmyggen Egon’ som lydbøger, ’Palle alene i verden’ eller ’Karius og Baktus’ som billedbøger eller Josefine Ottesens ’Drageherren’ som e-bog til de lidt større børn. Lige til at downloade og læse eller lytte til.

 

På Share With Cares hjemmeside kan du finde vej til flere digitale bogtjenester. God digital kulturweekend!

Hvem står bag share with care?

Kulturministeriet
RettighedsAlliancen
Teleindustrien
DI ITEK