5 tip til din Berlinale-weekend

Mens vi venter på, at årets Berlinale-film kommer i biografen, kan du fordrive ventetiden med tidligere års guld- og sølvbjørnevindere. Find dem på de digitale filmtjenester her!

Hver fredag ønsker Share With Care god weekend med forslag til en række digitale kulturtjenester, hvor du kan gå på opdagelse i film, tv, musik, spil og litteratur – og finde oplevelser til din weekend.

 

Berlinalen er netop overstået og guld- og sølvbjørne er blevet uddelt. Den kinesiske instruktør Diao Yinans ’Black Coal, Thin Ice’  løb med guldbjørnen for bedste film og skuespilleren Liao Fan vandt prisen for bedste mandlige skuespiller for sin præstation i selv samme film. For en anden af favoritterne, filmen ’Boyhood’, inkasserede Richard Linklater sølvbjørnen for bedste instruktion med sin film om drengen Masons opvækst, der er optaget i en periode over 12 år.

 

Juryens særpris gik til den hypede publikumsfavorit, ’The Grand Budapest Hotel’, hvor Wes Anderson igen byder på en skæv historie med skuespillere som Bill Murray og Owen Wilson. ’Boyhood’ og ’Black Coal, Thin Ice’ har endnu ikke fået premieredatoer, men ’The Grand Budapest Hotel’ kan du fange i biografens mørke fra den 27. marts.

 

Men hvis du ikke kan vente, er der masser af tidligere års Berlinale-vindere at fordrive ventetiden med. Læs med herunder og bliv guidet til, hvor du kan finde prisbelønnede film med guld- og sølvbjørne i bagagen, på de digitale filmtjenester.

 

SF Anytime – stort udvalg af film til leje

Hos SF Anytime kan du leje i tusindvis af forskellige film online til at se på din computer, tablet eller smart-tv. Og i blandt det store udvalg er der også tidligere års prisvindere fra den berlinske filmfestival at finde. Fx kan du leje amerikanske Paul Thomas Andersons ’Magnolia’, der i 2000 blev belønnet med en guldbjørn. Eller instruktørerne Mat Whitecross og Michael Winterbottoms blanding af dokumentar- og spillefilm, ’The Road to Guantanamo’, der sikrede dem en sølvbjørn i 2006.

 

YouBio – lej premierefilm og få bagkatalog på abonnement

YouBio er en af de store danske filmtjenester, som tilbyder et bredt udvalg af  både gammelt og nyt. Her kan du købe adgang til film på abonnement og leje bl.a. nyere titler stykvis. Find danske Lone Scherfigs lune komedie ’Italiensk for begyndere’, der i 2001 modtog en sølvbjørn. Eller krigsfilmen ’The Thin Red Line’, der i 1999 sikrede den amerikanske instruktør Terrence Malick en guldbjørn for sit menneskelige portræt af en gruppe soldater under anden verdenskrig.

 

 

CDON.COM – lej film som video-on-demand

På CDON kan du leje film som video-on-demand. Fx kan du se eller gense Dustin Hoffmans flotte skuespilpræstation i rollen som den autistiske mand Raymond Babbitt i filmen ’Rain Man’, der i 1989 vandt en guldbjørn. Eller Roman Polanskis politiske thriller ’Skyggen’, der gav ham en sølvbjørn i 2010, hvor Ewan McGregor spiller ghostwriteren, der skal skrive den tidligere premierminister Adam Langs – spillet af Pierce Brosnan – selvbiografi, men støder på skeletter i skabet undervejs.

 

Viaplay – film til leje og på abonnement

For 79 kroner om måneden kan du med abonnement på Viaplay streame alle de film, du vil, og desuden leje nyere film igennem tjenesten. Se dramaet ’Faustas perler’ af den peruvianske instruktør Claudia Llosa , der i 2009 vandt en guldbjørn i Berlin. Eller Paul Thomas Andersons voldsomme drama om jagten på olie og den amerikanske drøm, ’There Will Be Blood’ , der i 2008 gav ham en sølvbjørn og titlen som bedste instruktør.

 

Filmstriben – stream film gratis med dit bibliotekskort

Filmstriben er et tilbud fra bibliotekerne, hvor du kan se film over nettet. Med dit lånernummer kan du logge ind på filmstribens hjemmeside og se 3 film om måneden – ganske gratis. Filmstriben byder bl.a. på den iranske prisvinder ’A Separation’ , der i 2011 løb af med en guldbjørn. Richard Linklater, der i år blev belønnet for sin nye film ’Boyhood’, har før vundet på Berlinalen – nemlig med kærlighedsdramaet ’Before Sunrise’ fra 1995, der også dengang gav ham sølvbjørnen for bedste instruktør. Se den her!

 

På Share With Cares hjemmeside kan du finde vej til flere digitale filmtjenester og gå på opdagelse i de mange kulturmuligheder. God digital kulturweekend!

Hvem står bag share with care?

Kulturministeriet
RettighedsAlliancen
Teleindustrien
DI ITEK