3 tip til sommerferien

Vil du gerne streame film og musik på sommerferien uden at mobildataregningen løber løbsk? Så læs med her!

I anledning af, at sommerferien for mange banker på døren, guider vi her til, hvordan du kan tage musik, film og bøger med på farten og på ferie i udlandet – uden at skulle være nervøs for, at høje regninger for dataforbrug venter dig, når du åbner postkassen derhjemme igen.

 

Det kan være dyrt at bruge mobildata i udlandet, hvis du fx gerne vil streame musik eller især, hvis du vil se en film. Men flere digitale tjenester tilbyder, at du kan downloade sangene, bøgerne og filmene hjemmefra til fx din smartphone eller tablet, så du ikke skal bekymre dig om dataforbruget. Det eneste du skal gøre, er at udvælge på forhånd, hvad du gerne vil se og lytte til, mens du er afsted, og så huske at downloade inden du rejser.

 

Her kommer tre tip til tjenester, hvor du kan tage kulturen med på ferie.

 

Viaplay – download film til køreturen med børnene

Når sommerferiens første etape står på en køretur ned gennem Europa, inden de sydlige badestrande venter, kan det være en god idé at have styr på underholdningen på bagsædet.

Med Viaplay kan du forberede dig hjemmefra og downloade film og serier til fx en tablet, så de kan ses uden internetforbindelse, og børnene kan blive underholdt, mens I er undervejs. Eller en god film kan ligge klar til en hjemmeaften på hotelværelset.

Mofibo – læs på flyet eller ved swimmingpoolen

Med et abonnement på Mofibo til 99 kroner om måneden får du adgang til et kæmpe bibliotek af e-bøger, du kan læse på din tablet eller smartphone – og tage med dig, når du står uden internetforbindelse. Du skal bare tilføje bøgerne til din ’læseliste’ hjemmefra, og så kan du snuppe et kapitel af en ny og spændende krimi på flyet eller dykke ned i en god biografi ved poolen.

 

Deezer – Lyt løs, hvor end du er

Med et ’Premium+’ abonnement hos Deezer kan du downloade album , sange og playlister til din smartphone eller tablet og tage favoritmusikken med på farten. Så hvad end du ligger ved stranden, eller selv vil bestemme soundtracket til en gåtur i storbyen, kan du bare lytte løs, når du har downloadet musikken på forhånd. Og med et udvalg på over 30 millioner sange, er nok at vælge imellem til din feries soundtrack.

 

På Share With Cares hjemmeside kan du finde vej til flere digitale tjenester.

 

God digital kultursommer!

Hvem står bag share with care?

Kulturministeriet
RettighedsAlliancen
Teleindustrien
DI ITEK